Vragen van de leden Bruins (ChristenUnie) en Omtzigt (CDA) aan de Staatssecretaris van Financiën over het bericht dat er geen deal is tussen Belastingdienst en Uber over een aftrekpost (ingezonden 13 augustus 2019).

Antwoord van Staatssecretaris Snel (Financiën) (ontvangen 22 augustus 2019).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht dat er «volgens bronnen met kennis van de details» toch geen deal is tussen de Belastingdienst en Uber over een aftrekpost?1 2 3 4

Antwoord 1

Ja.

Vraag 2

Heeft u of heeft de Belastingdienst over het al dan niet bestaan van een ruling met Uber op enigerlei wijze (direct of indirect) met de pers gecommuniceerd in de afgelopen week?

Antwoord 2

Op basis van artikel 67 Algemene wet inzake Rijksbelastingen is het niet toegestaan informatie over de fiscale positie van een individuele belastingplichtige openbaar te maken. Hieronder valt ook het al dan niet bestaan van een ruling die is overeengekomen tussen de Belastingdienst en een individuele belastingplichtige. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat de fiscale geheimhoudingsplicht geschonden is.

Vraag 3

Kunt u deze eenvoudige vraag binnen een week beantwoorden?

Antwoord 3

Ja.


X Noot
1

NOS, «Geen deal over aftrekpost tussen Belastingdienst en Uber» (https://nos.nl/artikel/2297307-geen-deal-over-aftrekpost-tussen-belastingdienst-en-uber.html)

X Noot
2

Het Financieele Dagblad, «Fiscus heeft Uber geen zekerheid gegeven over belastingvoordeel» (https://fd.nl/economie-politiek/1311592/fiscus-heeft-uber-geen-zekerheid-gegeven-over-belastingvoordeel)

X Noot
3

BNR, «Belastingdienst en Uber hebben geen deal» (https://www.bnr.nl/nieuws/financieel/10386603/belastingdienst-en-uber-hebben-geen-deal)

X Noot
4

nu.nl, «Belastingdienst heeft geen afspraken gemaakt met Uber» (https://www.nu.nl/ondernemen/5977680/belastingdienst-heeft-geen-afspraken-gemaakt-met-uber.html)

Naar boven