Vragen van de leden De Graaf, Fritsma en Wilders (allen PVV) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het bericht «Syriëstrijder opgepakt in Kapelle» (ingezonden 23 mei 2019).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), mede namens de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid (ontvangen 14 juni 2019).

Vraag 1

Kent u het bericht «Syriëstrijder opgepakt in Kapelle»?1

Vraag 2

Hoeveel van deze mensenslachters heeft u naar schatting reeds toegelaten op Nederlandse bodem en hoeveel lopen er in totaal vrij rond in Nederland en in de Schengenzône?

Vraag 3

Op welke wijze is deze islamterrorist door de screening gekomen en hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat hij een verblijfsvergunning heeft gekregen?

Vraag 4

Bent u eindelijk eens bereid te stoppen met het toelaten van asielzoekers en immigranten uit islamitische landen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Bent u bereid islamterroristen te denaturaliseren en te garanderen dat zij na hun hopelijk lange straf definitief ons land worden uitgezet?

Vraag 6

Mocht het antwoord op vraag 5 en/of 6 nee luiden, interesseert de veiligheid van ons land u eigenlijk wel, of gaat u liever de geschiedenis in als de Minister die de veiligheid in Nederland definitief om zeep heeft geholpen?

Mededeling

Hierbij bericht ik u, mede namens de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid dat de schriftelijke vragen van de leden De Graaf, Fritsma en Wilders (allen PVV) over het bericht «Syriëstrijder opgepakt in Kapelle» (ingezonden 23 mei 2019) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven