Vragen van de leden Aartsen en Nijkerken- de Haan (beiden VVD) aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over regeldruk bij volkscultuur en het adviesrapport Vermindering regeldruk bij evenementen in Limburg (ingezonden 10 april 2019).

Mededeling van Minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) (ontvangen 3 juni 2019).

Vraag 1

Bent u bekend met het adviesrapport Vermindering regeldruk bij evenementen in Limburg?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat de regeldruk op zowel gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau dergelijke volkscultuur onder druk zet en zelfs het voortbestaan kan bedreigen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Deelt u de mening dat volkscultuur verbroedert, verbindt, inspireert en prikkelt en dat daarom zuinig met deze vormen van cultuur moet worden omgegaan? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Herkent u de signalen van regeldruk op alle drie de overheidsniveaus die in dit rapport geschetst worden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Bent u bereid om met de opdrachtgever van dit onderzoek, de Provincie Limburg, te overleggen hoe deze knelpunten aan te pakken? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6

Kunt u deze vragen één voor één beantwoorden?

Mededeling

De leden Aartsen en Nijkerken-de Haan (beiden VVD) hebben vragen gesteld over regeldruk bij volkscultuur en het adviesrapport Vermindering regeldruk bij evenementen in Limburg.

De beantwoording wordt op dit moment afgestemd met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dat verantwoordelijk is voor het onderwerp vermindering van regeldruk bij burgers, onder andere vanwege evenementen.

Ik vraag uw Kamer uitstel en zal uw Kamer zo spoedig mogelijk de beantwoording van de vragen doen toekomen.


X Noot
1

Provincie Limburg (28 maart 2019), «Mededeling portefeuillehouder inzage adviesrapport Vermindering regeldruk bij evenementen in Limburg»

Naar boven