Vragen van de leden Nijkerken-de Haan en Aukje deVries (beiden VVD) aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over een bericht op facebook (ingezonden 4 april 2019).

Mededeling van Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) (ontvangen 29 april 2019).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht van de heer Van Steenbergen over een cadeau in de vorm van een geldbedrag van zijn werkgever in verband met een 12,5-jarig werkjubileum?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat werken moet lonen?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het niet de bedoeling kan zijn dat iemand met een aanvullende Wajonguitkering die jarenlang werkt bij een werkgever en daarvoor een eenmalig extraatje krijgt, dit extraatje dan direct wordt afgenomen door het UWV door een korting door te voeren op zijn Wajonguitkering?

Vraag 4

Heeft het UWV volgens de regels gehandeld met betrekking tot het terugvorderen van de uitkering?

Vraag 5

Kunt u aangeven op basis van welke beleids-/uitvoeringsregel het UWV is overgegaan tot het terugvorderen van de uitkering?

Vraag 6

Op basis van welke beleids-/uitvoeringsregelregel mag een extraatje ten behoeve van een 25 of 40 jarig dienstverband wel gehouden worden door de ontvanger?

Vraag 7

Bent u bekend met de aangenomen motie-Nijkerken-de Haan/Peters?2

Vraag 8

Bent u bereid gelijk aan de motie ook een vrijstelling van extra’s boven het maandinkomen (bonus, dertiende maand, eindejaarsuitkering enz.) mee te nemen in de verdere uitwerking van de Wet vereenvoudiging Wajong die u binnenkort naar de Kamer stuurt?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de beantwoording van de Kamervragen van de leden Nijkerken-de Haan en Aukje de Vries (beiden VVD) over «een bericht op facebook» (ingezonden 4 april 2019) niet binnen de gestelde termijn van drie weken mogelijk is omdat ik deze wil betrekken bij het aanbieden van het wetsvoorstel vereenvoudiging Wajong aan de Tweede Kamer. Om deze reden verwacht ik u volgende maand hierover te kunnen informeren.

Naar boven