Vragen van de leden Van Dam (CDA) en Groothuizen (D66) aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het artikel «Nieuwe procedure voor benoemingen topstructuur OM» (ingezonden 18 maart 2019).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) (ontvangen 9 april 2019).

Vraag 1

Kent u het artikel van het openbaar ministerie (OM) «Nieuwe procedure voor benoemingen topstructuur OM»?1

Vraag 2

Bent u bereid om de in dit artikel geschetste nieuwe procedure in een brief te delen met de Tweede Kamer? Kunt u daarbij tevens aangeven op welke wijze de nieuwe procedure tot stand is gekomen en wat de betrokkenheid van de medewerkers (OR, vakbonden) van het OM is geweest?

Vraag 3

In hoeverre wordt in deze nieuwe procedure voorzien in het werven van top-OM-functies van buiten het OM, zoals door u toegezegd naar aanleiding van de aangenomen motie-Van Dam?2 In welke mate voorziet de nieuwe procedure in het bevorderen en vasthouden van diversiteit binnen het topmanagement?

Vraag 4

Is er sprake van roulatie- en doorstroombeleid binnen de top van het OM? Hoe verhoudt dat beleid de komende jaren zich tot het eveneens bewaren van ervaring en expertise aan de top van het OM?

Vraag 5

Kunt u aangeven wanneer het rapport van de commissie-Fokkens definitief toegezonden kan worden aan de Tweede Kamer?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Van Dam (CDA) en Groothuizen (D66) van uw Kamer aan de Minister van Justitie en Veiligheid over het artikel Nieuwe procedure voor benoemingen topstructuur OM (ingezonden18 maart 2019) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Opportuun, editie 01/2019

X Noot
2

Kamerstuk 34 950 VI, nr. 14

Naar boven