Vragen van het lid Koerhuis (VVD) aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over misstanden bij woningcorporatie Mijande (ingezonden 14 december 2018).

Mededeling van Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 21 december 2018).

Vraag 1

Herinnert u zich uw antwoorden op de Kamervragen1 over het bericht «Klokkenluider meldt misstanden corporatie Mijande: ministerie grijpt in»?2

Vraag 2

Is het ondertussen al bekend of de koper meewerkt aan de teruglevering van de woningen die onder de getaxeerde verkoopprijs zijn verkocht? Zo nee, wanneer is dit wel bekend en bent u dan bereid om de Kamer hiervan op de hoogte te stellen?

Vraag 3

Is het waar dat, indien de verkoper niet bereid is mee te werken, het maatschappelijk vermogen van de corporatie dan wel wordt aangetast? Zo ja, bent u in dat geval wel bereid om de voormalige corporatiebestuurder financieel bij te laten dragen aan de geleden kosten, in navolging van de motie Koerhuis c.s.3 om corporatie(-bestuurder)s bij wanbestuur financieel te laten bijdragen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Bent u bereid de Kamer op de hoogte te stellen zodra het interim--salaris van de huidige interim--corporatiebestuurder is opgenomen in de jaarrekening van 2018 van corporatie Mijande? Zo ja, wanneer verwacht u dit te kunnen doen? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Door het lid Koerhuis (VVD) zijn (aanvullende) vragen gesteld over de misstanden bij woningcorporatie Mijande, ingezonden op 15 december 2018 met kenmerk 2018Z23860.

In verband met het verkrijgen van de benodigde informatie van de toezichthouder Autoriteit woningcorporaties kan ik u naar verwachting in januari 2019 berichten.


X Noot
1

Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2018–2019, nr. 914

X Noot
2

Tubantia, 01-11-2018, «Klokkenluider meldt misstanden corporatie Mijande: ministerie grijpt in»

X Noot
3

Kamerstuk 29 453, nr 469

Naar boven