Vragen van het lid Karabulut (SP) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en van Buitenlandse Zaken over een in Nederland opgepakte Marokkaanse Rif-activist (ingezonden 16 maart 2018).

Mededeling van Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), mede namens de Minister van Buitenlandse Zaken (ontvangen 6 april 2018).

Vraag 1

Kent u het bericht «Rif-activist opgepakt in Nederland»?1

Vraag 2

Kunt u bevestigen dat een 28-jarige Marokkaanse Rif-activist eerder deze maand tijdens een politiecontrole in Rotterdam is opgepakt? Zo nee, wat zijn dan de feiten?

Vraag 3

Deelt u de opvatting dat Rif-activisten in Marokko niet kunnen rekenen op een eerlijk proces?

Vraag 4

Deelt u de opvatting dat zolang een eerlijk proces niet gegarandeerd is, Rif-activisten niet naar Marokko teruggestuurd dienen te worden? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij bericht ik u, mede namens Minister van Buitenlandse Zaken dat de schriftelijke vragen van het lid Karabulut (SP) over een in Nederland opgepakte Marokkaanse Rif-activist (ingezonden 16 maart 2018) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Rif-activist opgepakt in Nederland, http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/03/06/rif-activist-opgepakt-in-nederland, 6 maart 2018.

Naar boven