Vragen van de leden Van Dekken, Nijboer en JanVos (allen PvdA) aan de ministers van Economische Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het initiatief van de Stichting Meent van der Sluis voor de oprichting van Het Andere Monument (ingezonden 13 maart 2017).

Mededeling van Minister Kamp (Economische Zaken) (ontvangen 29 maart 2017).

Vraag 1

Kent u het initiatief voor de oprichting van een monument dat aandacht vraagt voor de schadelijke gevolgen van de winning van aardgas, in het bijzonder de bevingen, degenen die daarvan de dupe zijn en voor degenen die daarvoor vergeefs gewaarschuwd hebben?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat het kunstwerk er moet komen zodat Het Andere Monument een concreet symbool is voor de schade aan de gebouwen en woningen en de barsten die dat veroorzaakt in de levensvreugde, het vertrouwen en het toekomstperspectief voor de bewoners van het aardbevingsgebied in Groningen?

Vraag 3

Bent u ervan op de hoogte dat de gemeente Hoogezand-Sappemeer bereid is grond beschikbaar te stellen voor de plaatsing van Het Andere Monument en wilt u in overleg treden met de initiatiefnemers voor de realisering van het monument?

Vraag 4

Bent u ervan op de hoogte dat de Stichting Meent van der Sluis van plan is het monument te realiseren via een werk-leer-project voor jongeren en wilt u hieraan financieel bijdragen?

Mededeling

Op 13 maart 2017 hebben de leden Van Dekken, Nijboer en Jan Vos (allen PvdA) vragen gesteld over het initiatief van de Stichting Meent van der Sluis voor de oprichting van Het Andere Monument (kenmerk 2017Z03666).

Vanwege voor de beantwoording benodigde afstemming met externe partijen kunnen deze vragen niet binnen de gebruikelijke termijn van drie weken worden beantwoord. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

www.hetanderemonument.nl en «Hoe staat het met Het Andere Monument?», Groninger Krant, 16 februari 2016.

Naar boven