Vragen van de leden JanVos en Albert deVries (beiden PvdA) aan de Minister van Economische Zaken over de ontmanteling van kerncentrale Borssele (ingezonden 28 april 2016 ).

Mededeling van Minister Kamp (Economische Zaken) (ontvangen 26 mei 2016).

Vraag 1

Bent u op de hoogte van de berichtgeving over de ontmanteling van de kerncentrale Borssele?1

Vraag 2

Is het waar dat de kerncentrale verlies lijdt? Is het waar dat de kerncentrale een kapitaalinjectie nodig heeft van 200 miljoen euro?

Vraag 3

Is het waar dat er de komende decennia zo’n 400 kerncentrales moeten worden ontmanteld? Is het waar dat er in de nabije toekomst dit een bloeiende sector kan worden, die veel banen op gaat leveren?

Vraag 4

Kunt u een onderzoek doen naar het vestigen van een nucleaire ontmantelingsstrategie in Nederland?

Vraag 5

Kunt u dit onderzoek binnen twee maanden afronden en presenteren samen met het eindrapport van de commissie-Balkenende, over twee maanden?

Mededeling

Op 28 april 2016 hebben de leden Jan Vos en Albert de Vries (beiden PvdA) Kamervragen gesteld over de ontmanteling van de kerncentrale Borssele (kenmerk 2016Z08659). Vanwege de voor de beantwoording benodigde interdepartementale afstemming is het niet mogelijk om de vragen binnen de gebruikelijke termijn te beantwoorden. Ik streef ernaar uw Kamer zo spoedig mogelijk van antwoord te voorzien.


X Noot
1

FD, 26 april 2016, «Investeer in het ontmantelen van kerncentrales en begin daarmee in Borssele», blz. 9

Naar boven