Vragen van het lid Leijten (SP) aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht «Vriendin die Fokus woning uit moet» (ingezonden 16 maart 2016).

Mededeling van Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 4 april 2016).

Vraag 1

Wat is uw reactie op het bericht «Vriendin die Fokus woning uit moet»?1

Vraag 2

Wat is uw advies aan deze mevrouw, die na vele jaren bij Fokus te hebben gewoond opeens te horen krijgt dat ze uit haar woning moet?

Vraag 3

Op welke wijze is de uitspraak in arrest C/01/291358/ KG ZA 15-152 van 19 april 2015 – waarin de rechter oordeelt dat Fokus een bewoner niet de huur mag opzeggen – van toepassing op dit voorbeeld? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 4

Bent u nog steeds van mening, ook het arrest van 19 april 2015 in ogenschouw nemende, dat u de motie over het niet eenzijdig opzeggen van de zorg of de woning door Fokus ontraden moet worden (Kamerstuk 34 104, nr. 108)? Kunt u uw antwoord toelichten?

Mededeling

De vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over het bericht «Vriendin die Fokus woning uit moet» (2016Z05435) kunnen tot mijn spijt niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord.

De reden van het uitstel is dat onderzocht moet worden of – zonder de privacy van de briefschrijver en de betreffende cliënt te schenden – navraag kan worden gedaan bij betrokken partijen.

Ik zal u zo spoedig mogelijk de antwoorden op de kamervragen doen toekomen.


X Noot
1

Bron onderhands meegestuurd

Naar boven