Vragen van de leden AgnesMulder (CDA) en Kooiman (SP) aan de Ministers van Veiligheid en Justitie en van Economische Zaken over het bericht «Tienduizenden zonder 112» (ingezonden 3 september 2014).

Mededeling van Minister Opstelten (Minister van Veiligheid en Justitie), mede namens de Minister van Economische Zaken (ontvangen 24 september 2014).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht «Tienduizenden zonder 112»?1

Vraag 2

Klopt het bericht dat 50.000 tot 60.000 mensen niet met hun mobiele telefoon naar alarmnummer 112 kunnen bellen?

Vraag 3

Was u op de hoogte van het feit dat het probleem van slecht of geen bereik van 112 niet alleen speelt in grensregio’s en buitengebieden, maar ook in steden zoals Amsterdam?

Vraag 4

Klopt hetgeen telecomaanbieders stellen, namelijk dat enkele duizenden zendmasten nodig zijn om mobiele dekking in heel Nederland te garanderen?

Vraag 5

Worden in het onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken over mobiel bereik in Nederland ook de technische mogelijkheden en de kosten van meer of volledige mobiele dekking in Nederland meegenomen?

Vraag 6

Deelt u de mening dat een vaste lijn niet altijd een alternatief is bij een spoedgeval? Welke verdere maatregelen bent u van plan te nemen om een oplossing te vinden voor dergelijke situaties?

Vraag 7

Welke actie heeft u samen met de Belgische en Duitse overheden ondernomen om het bereik van 112 te verbeteren?

Mededeling

Hierbij bericht ik u, mede namens de Minister van Economische Zaken, dat de schriftelijke vragen van de leden Agnes Mulder (CDA) en Kooiman (SP) over het bericht «Tienduizenden zonder 112» (ingezonden 3 september 2014) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Persdienst, 1 september 2014

Naar boven