Vragen van de leden VanNispen en Kooiman (beiden SP) aan de Minister van Veiligheid en Justitie over plankzaken bij de politie door drukte bij het Nederlands Forensisch Instituut (ingezonden 22 april 2015).

Mededeling van Minister Van derSteur (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 18 mei 2015)

Vraag 1

Wat is uw reactie op het bericht dat politiezaken op de plank blijven liggen wegens drukte bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)?1

Vraag 2

Wat is uw reactie op de melding van de Forensische Opsporing Eenheid Limburg, namelijk dat het maandelijkse beschikbare sporenquotum op 9 april 2015 al was gehaald?

Vraag 3

Hoe moet deze uitspraak worden gezien in het licht van uw eigen constatering tijdens het Algemeen overleg over de bezuinigingen bij het Nederlands Forensisch Instituut op 1april 2015, namelijk dat het service level agreement tot op heden nooit is uitgeput?

Vraag 4

Klopt het dat het service level agreement niet wordt uitgeput omdat de politie zelf op tijd aangeeft dat er geen zaken meer aangenomen worden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Deelt u de mening dat het niet uitputten van een service level agreement niet betekent dat er geen plankzaken zijn? Zo nee, waarom niet? Is er een manier waarop u kunt achterhalen hoeveel plankzaken het betreft?

Vraag 6

Bent u reeds op bezoek geweest bij de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) om het probleem met het insturen van sporen te bespreken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat zijn uw bevindingen en eventuele vervolgstappen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het leden Van Nispen en Kooiman (beiden SP) van uw Kamer aan de Minister van Veiligheid en Justitie over plankzaken bij de politie door drukte bij het Nederlands Forensisch Instituut (ingezonden 22 april 2015) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Telegraaf, Politiezaken op plank door tijdgebrek NFI, 21 april 2015.

Naar boven