Vragen van de leden Rebel en Fokke (beiden PvdA) aan de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat Gemeentewiet rendabel kan worden (ingezonden 17 maart 2015).

Mededeling van Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 9 april 2015).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht over het haalbaarheidsonderzoek en het wietplan van de gemeente Heerlen?1

Vraag 2

Kent u het wietplan van de gemeente Heerlen waar in het artikel naar wordt verwezen? Zo ja, wat is uw mening over dat plan? Zo nee, bent u bereid bij de gemeente te informeren over dat plan en de Kamer informeren over uw bevindingen?

Vraag 3

Vindt u de berekening van de gemeente Heerlen realistisch, namelijk dat over 10 jaar de teelt de gemeente 26 miljoen oplevert? Bent u van mening dat wiet geteeld in (kleine) gemeentelijke setting kan renderen? Zo ja, bent u bereid om de haalbaarheid van «gemeentewiet» te onderzoeken voor andere gemeentes? Zo nee, waarom bent u van mening dat gemeentewiet niet kan renderen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Rebel en Fokke (beiden PvdA) van uw Kamer aan de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat Gemeentewiet rendabel kan worden (ingezonden 17 maart 2015) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven