Vragen van de leden Bouwmeester en Tanamal (beiden PvdA) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het passeren van een cliëntenraad van een ggz-instelling bij tv-opnamen (ingezonden 16 maart 2015).

Mededeling van Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 19 maart 2015).

Vraag 1

Kent u het bericht dat KRO- NCRV filmde in een ggz-instelling tegen de zin van cliëntenraad Flevoland?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat een (verzwaard) advies van de cliëntenraad over tv-opnamen in zijn instelling en het uitzenden van deze beelden serieus genomen moet worden?

Vraag 3

Wilt u een feitenrelaas toezenden over hoe het tot tv-opname en het uitzenden van beelden is gekomen en wat de rol en het oordeel van de cliëntenraad hierbij is?

Vraag 4

Klopt het oordeel van de Commissie van Vertrouwenslieden dat «zwaarwegende cliëntenbelangen» in het geding zijn en wringt de uitzending met privacyregels ter bescherming van «kwetsbare patiënten»?

Vraag 5

Welke lessen zijn er te trekken uit deze situatie in het kader van uw voorstel inzake «governance in de zorg» en het versterken van medezeggenschap?

Vraag 6

Wilt u deze vragen beantwoorden vóór het Algemeen overleg Governance in de zorg voorzien op 19 maart 2015?

Mededeling

Op 16 maart 2015 hebben de leden Bouwmeester en Tanamal (beiden PvdA) vragen gesteld over het passeren van een cliëntenraad van een GGZ instelling bij tv-opnamen (2015Z04648). Daarbij is het verzoek gedaan deze voor het AO governance op 19 maart a.s. te beantwoorden.

Ik ben helaas niet in de gelegenheid geweest deze Kamervragen binnen drie dagen te beantwoorden. Ik streef er naar deze Kamervragen binnen de reguliere termijn van drie weken aan de kamer te sturen

Naar boven