Vragen van het lid Van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren) aan de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over EU-steun voor guerrilla’s in Guatemala (ingezonden 5 februari 2015).

Mededeling van Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) (ontvangen 3 maart 2015)

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel ««EU Nations Fund Guerrilla Violence in Guatemala»?1

Vraag 2

In hoeverre kunt u uitsluiten dat de bijna € 2,5 miljoen die Nederland in 2013 en 2014 gaf aan Guatemala (deels) terecht is gekomen bij marxistische guerrilla’s?

Vraag 3

Kunt u een overzicht geven van de niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die actief zijn in Guatemala en vanaf 1996 subsidie ontvingen van de Nederlandse overheid?

Vraag 4

Hoeveel van de meer dan € 10 miljoen die Nederland in het kader van het Midden-Amerika Programma uitgeeft, is bestemd voor NGO's in Guatemala? Graag een uitsplitsing per NGO, per land.

Vraag 5

Kunt u de Kamer een overzicht doen toekomen van alle financiële steun die in EU-verband naar NGO’s in Guatemala gaat?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het lid Van Klaveren over EU-steun voor guerrilla’s in Guatemala die werden ingezonden op 5 februari 2015 met kenmerk 2015Z01993, informeer ik u dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De reden hiervoor is dat voor het verkrijgen van de, voor een adequate beantwoording van de vragen benodigde, informatie meer tijd vergt dan was voorzien.

Zodra de benodigde informatie beschikbaar is, wordt de beantwoording u onverwijld aangeboden.

Naar boven