Vragen van de leden Segers en Dik-Faber (beiden ChristenUnie) aan de Minister van Veiligheid en Justitie en de Staatssecretarissen van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu over de aanpak van drugsafval (ingezonden 4 juli 2014).

Mededeling van Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) mede namens de Staatssecretarissen van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu (ontvangen 29 juli 2014).

Vraag 1

Kent u het bericht «Opstelten: geen geld voor opruimen van gedumpt drugsafval»?1

Vraag 2

Welke wettelijke beperkingen zitten er aan het voorstel van de provincie Noord-Brabant om een waarborgfonds te vormen voor grondeigenaren die slachtoffer zijn van gedumpt drugsafval en dit fonds te voeden uit de opbrengsten van de Plukze-wetgeving?

Vraag 3

Bent u bereid met een wetsvoorstel te komen dat deze beperkingen opheft om zo de grondeigenaren tegemoet te komen? Zo nee, welke andere oplossingen ziet u voor de dekking van de schade van de grondeigenaren?

Vraag 4

Heeft u zicht op de kosten van het opruimen van drugsafval in de jaren 2012 en 2013?

Mededeling

Hierbij bericht ik u, mede namens de Staatssecretarissen van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu over de aanpak van drugsafval, dat de schriftelijke vragen van het leden Segers en Dik-Faber (beiden ChristenUnie) over de aanpak van drugsafval (ingezonden 4 juli 2014) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven