Vragen van de leden PiaDijkstra (D66) en Van Tongeren (GroenLinks) aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de samenstelling van de staatscommissie Herijking ouderschap (ingezonden 14 mei 2014)

Mededeling van Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 4 juni 2014)

Vraag 1

Bent u bekend met de tweet van 15 maart 2014 van professor Nuytinck, lid van de Staatscommissie herijking ouderschap, waarin hij stelt: «...Mijn mening is bekend: nooit meer dan twee juridische ouders en nooit meer dan twee gezagdragers!»?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat dit niet getuigt van een onbevangen houding die wenselijk is voor een lid van de Staatscommissie herijking ouderschap?

Vraag 3

Bent u bereid om de deelname van professor Nuytinck aan de Staatscommissie herijking ouderschap te heroverwegen? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Pia Dijkstra (D66) van uw Kamer aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de samenstelling van de staatscommissie Herijking ouderschap (ingezonden 14 mei 2014) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven