Vragen van het lid Dijkhoff (VVD) aan de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht «Tanken zonder te betalen» (ingezonden 2 april 2014).

Mededeling van Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 23 april 2014)

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van de inhoud van de tv-uitzending van PowLitie op maandag 31 maart 2014?1

Vraag 2

Klopt het dat dieven voor het stelen van brandstof – «tanken zonder te betalen» – met betrekking tot de eerste twee door hen gepleegde diefstallen niet worden aangepakt door politie en justitie? Zo ja, wat is hier de reden van?

Vraag 3

Bent u het er mee eens dat «tanken zonder te betalen» keihard aangepakt moet worden door politie en justitie en dus ook de «first & second offenders»?

Vraag 4

Hoeveel aangiften – waarbij bruikbare beelden van daders door pomphouders zijn aangeleverd – zijn bekend bij politie en justitie?

Vraag 5

Hoeveel van deze aangiften zijn door de politie bij justitie aangeleverd? Hoeveel van de aangeleverde zaken hebben geleid tot een veroordeling?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Dijkhoff (VVD) van uw Kamer aan de Minister van Veiligheid en Justitie over het bericht «Tanken zonder te betalen»(ingezonden 2 april 2014) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven