Vragen van de leden Kerstens en Mei LiVos (beiden PvdA) aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Financiën over de loonverdubbeling bij het overheidsbedrijf Enexis (ingezonden 4 maart 2014).

Mededeling van Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 26 maart 2014).

Vraag 1

Bent u op de hoogte van de berichtgeving over de loonverdubbeling voor de Enexis-top, die de Raad van Commissarissen van plan zou zijn te geven?1

Vraag 2

Klopt dit bericht? Zo ja, wat is de reden van deze loonverdubbeling?

Vraag 3

Is het waar dat Enexist in haar eigen gebied geen concurrenten heeft, en dus niet op een echte vrije markt opereert?

Vraag 4

Is het waar dat Enexis een 100% publieke overheids-NV is, met slechts overheden als aandeelhouder?

Vraag 5

Hoe is in het licht van het bovenstaande de loonverdubbeling te kwalificeren?

Vraag 6

Valt Enexis onder de Wet normering topinkomens, die het salaris van de top maximeert op 130% van een ministerssalaris? Zo nee, kunt u overheids-NV’s zoals Enexis onder de Wet normering topinkomens brengen?

Mededeling

Met betrekking tot de schriftelijke vragen van de leden Kerstens en Mei Li Vos aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Financiën over de loonverdubbeling bij Enexis, ingezonden per 4 maart 2014 met kenmerk 2014Z03942, deel ik u mede dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. Het verzamelen van de gegevens die nodig zijn voor de beantwoording, ook bij de organisatie die in de vraagstelling wordt genoemd, en het vervolgens afstemmen van de antwoorden, vergt meer tijd.

De beantwoording zal plaatsvinden zodra alle informatie is verkregen.


X Noot
1

RTV Noord, «Noorden tegen loonverdubbeling Enexis-top», 2 maart 2014

Naar boven