Vragen van het lid Van Klaveren (PVV) aan de Ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp over de antisemitische propaganda door organisatie «Stop de Bezetting» (ingezonden 13 februari 2014).

Mededeling van Minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) mede namens de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (ontvangen 12 maart 2014)

Vraag 1

Bent u bekend met de website www.stopdebezetting.com waar de artikelen «Most Popular Commercials are promoted by the Zionists»1 en «The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay...» op te lezen zijn?2

Vraag 2

Deelt u de mening dat het artikel waarin onder meer gesteld wordt dat zionisten door middel van Coca Cola, Nestlé, Hollywood, de media en de overheid – die zij ook allen in handen zouden hebben – anderen willen vergiftigen, zeer antisemitisch van aard is? Zo neen, waarom niet?

Vraag 3

In hoeverre erkent u het virulente antisemitische karakter van het artikel waarin o.a. wordt gesteld dat «joden het internet hebben gepenetreerd met als doel informatie te domineren en te controleren»?

Vraag 4

Wat is uw oordeel over het feit dat «Stop de bezetting» van Gretta Duisenberg, eerder al een demonstratie organiseerde waar «Hamas, Hamas, joden aan het gas» en «Intifada, Intifada» werd gescandeerd?

Vraag 5

Op welke wijze gaat u voorkomen dat de organisatie «Stop de bezetting», die het recente verleden geld ontving van de gesubsidieerde hulpclub Oxfam Novib, ooit nog – direct of indirect – belastinggeld zal ontvangen?

Vraag 6

Bent u nu eindelijk bereid een onderzoek te starten naar antisemitische propaganda door gesubsidieerde hulpclubs?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede, mede namens de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, dat de beantwoording van de Kamervragen van het lid Van Klaveren [PVV] over «antisemitische propaganda door organisatie «Stop de Bezetting» niet binnen de gestelde termijn van drie weken mogelijk is omdat nog niet alle informatie verkregen is die voor de beantwoording nodig is.

Naar boven