Vragen van het lid Van der Steur (VVD) aan de Minister van Veiligheid en Justitie over de voorwaardelijke invrijheidsstelling van een in het buitenland recidiverende pedoseksueel (ingezonden 13 januari 2014).

Mededeling van Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 4 februari 2014).

Vraag 1

Kent u het bericht «Nederlandse pedofiel in Bulgarije gepakt met weeskinderen»?1

Vraag 2

Klopt het dat de verdachte eerder in Nederland is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk wegens kindermisbruik?

Vraag 3

Klopt het dat verdachte nog in zijn proeftijd zit?

Vraag 4

Wat is het beleid van het Openbaar Ministerie bij in het buitenland recidiverende pedoseksuelen?

Vraag 5

Is recidive in het buitenland voldoende reden de voorwaardelijke straf in Nederland ten uit voer te leggen? Zo ja, hoe wordt dit uitgevoerd? Zo nee, waarom niet?

Vraag 6

Wordt een in Bulgarije opgelegde straf in een Bulgaarse of Nederlandse cel uitgezeten?

Vraag 7

Deelt u de mening dat het wenselijk is dat na de Bulgaarse celstraf, de voorwaardelijke Nederlandse celstraf wordt uitgezeten?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Van der Steur (VVD) van uw Kamer aan de Minister van Veiligheid en Justitie over de voorwaardelijke invrijheidsstelling van een in het buitenland recidiverende pedoseksueel (ingezonden 13 januari 2014) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Nu.nl. 2014. Nederlandse pedofiel in Bulgarije gepakt met weeskinderen. Opgeroepen op 10 januari 2014 <http://www.nu.nl/buitenland/3671485/nederlandse-pedofiel-in-bulgarije-gepakt-met-weeskinderen.html

Naar boven