Vragen van het lid Van Veldhoven (D66) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over vuilstortplaatsen (ingezonden 16 april 2013).

Mededeling van staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) (ontvangen 26 april 2013)

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Onderzoek naar Haagse vuilstortplaatsen»?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat met oog op de volksgezondheid het voorval in Den Haag aanleiding is om andere gemeenten te waarschuwen over eventuele risico’s van hun vuilstortplaatsen? Zo ja, hoe gaat u dit concreet ten uitvoer brengen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Bent u bereid te inventariseren waar in Nederland en in welke gemeenten nog meer verontreinigde vuilstortplaatsen zijn? Kunt u bij deze inventarisatie ook meenemen wat de consequenties hiervan zijn voor de bodem en het grondwater? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Deelt u de mening dat het noodzakelijk is om vuilstortplaatsen te verduurzamen? Zo nee waarom, niet?

Vraag 5

Kunt u met oog op het verduurzamen van stortplaatsen tevens inzicht geven in de voortgang van de uitvoering van de motie-Van Veldhoven waarin de regering wordt verzocht te onderzoeken met welke maatregelen, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van een oxidatielaag, extra methaanuitstoot kosteneffectief kan worden teruggebracht?2 Zo nee, waarom niet?

Vraag 6

Kunt u aangeven wat de voortgang is van de Greendeal Duurzaam Stortbeheer, die eind 2012 zou moeten zijn afgesloten?3 Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Op 16 april 2013 ontving ik Kamervragen van het lid Van Veldhoven (D66) over het bericht «Onderzoek naar Haagse vuilstortplaatsen».

Deze vragen kunnen tot mijn spijt niet binnen de gestelde termijn worden beantwoord. De reden van het uitstel is dat nadere afstemming met de gemeente Den Haag nodig is.

Zodra ik deze informatie heb ontvangen, zal ik de Kamervragen beantwoorden.


X Noot
1

De Telegraaf, donderdag 11 april 2013

X Noot
2

Kamerstuk 32 127,  154, 31 januari 2012

X Noot
3

Atsma zet in op duurzaam stortbeheer, 21 december 2011,

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2011/12/21/atsma-zet-in-op-duurzaam-stortbeheer.html

Naar boven