Vragen van de leden Marcouch en Yücel (beiden PvdA) en Kooiman (SP) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de bedreiging van enkele jongeren uit Arnhem aan het adres van een stadsgenoot (ingezonden 14 maart 2013).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 4 april 2013)

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht dat enkele jongeren uit Arnhem discriminerende opmerking in het openbaar hebben geuit?1

Vraag 2

Is het waar dat een Turkse man enige tijd ondergedoken heeft gezeten omdat hij openlijk afstand heeft genomen van antisemitische uitspreken gedaan door Turkse jongeren uit de Arnhemse wijk Broek? Zo nee, wat is er niet waar en hoe is het wel gegaan? Zo ja, betrof het hier doodsbedreigingen?

Vraag 3

Welke steun heeft de Turkse man vanuit de overheid gekregen bij het onderduiken toen bleek dat bedreigingen zich hadden gericht tot zijn persoon?

Vraag 4

Is er aangifte gedaan van deze bedreiging? Zo ja, wat is er met deze aangifte gebeurd?

Vraag 5

Zijn de daders in beeld en zijn zij door de politie gehoord? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het leden Marcouch en Yucel (beiden PvdA) van uw Kamer aan de minister van Veiligheid en Justitie over de bedreiging van enkele jongeren uit Arnhem aan het adres van een stadsgenoot (ingezonden 14 maart 2013) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven