Vragen van de leden AgnesMulder en Oskam (beiden CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht «Onrust over VKB-regeling» (ingezonden 13 maart 2013).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 4 april 2013).

Vraag 1

Kent u het bericht «Onrust over VKB-regeling»?1 2

Vraag 2

Deelt u de conclusie uit het bericht dat de regeling haastig is opgetuigd en dat hiermee een ongelijk speelveld is ontstaan?

Vraag 3

Kent u het bericht dat inschrijvende bedrijven niet op de hoogte zijn gesteld van de exacte criteria? Kunnen deze criteria openbaar gemaakt worden?

Vraag 4

Klopt het dat slechts één onafhankelijke adviseur een oordeel kan vellen over de bedrijven die een pakket hebben ingediend en er geen beroepsprocedure mogelijk is?

Vraag 5

Kunt u bevestigen dat er slechts één toeleverancier voor deze pakketten is aangewezen?

Vraag 6

Deelt u de mening dat de gang van zaken niet strookt met de werkwijze zoals voorgesteld in de «Aanbieding Evaluatie tijdelijke subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven» van 10 mei 2012?

Vraag 7

Kunt u verklaren dat de aangeboden pakketten rond het subsidiebedrag van 1000 euro liggen en tevens aangeven of de aangeboden pakketten aan de gestelde eisen voldoen?

Vraag 8

Bent u bereid er zorg voor te dragen dat de subsidietrajecten in het kader van de VKB regeling 2013 transparant zijn en te garanderen dat dit zal leiden tot een gelijk speelveld voor aanbieders en afnemers?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Agnes Mulder en Oskam (beiden CDA) van uw Kamer aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht «Onrust over VKB-regeling» (ingezonden 13 maart 2013) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
2

VKB: veiligheid kleine bedrijven

Naar boven