Vragen van het lid Bontes (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over een inbreker die een klacht indient tegen een schietende agent en de reactie daarop van de politieleiding (ingezonden 11 februari 2013).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 7 maart 2013).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel «Klacht inbreker tegen schietende agent»?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat de korpsleiding deze agent heeft laten vallen, temeer omdat de nieuwe politiechef van Oost Brabant heeft aangegeven dat een woninginbraak net zo erg is als een verkrachting en het volgens de regering een «High Impact Crime» is? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Op welke wijze is de ambtsinstructie van de politie aangepast? Betekent dit dat agenten geacht worden niet te schieten op vluchtende woninginbrekers? Zo ja, deelt u de mening dat dit een vrijbrief is voor woninginbrekers in Nederland?

Vraag 4

Bent u bereid duidelijk stelling te nemen en op te komen voor agenten die met succes woninginbrekers in de kraag vatten? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Bontes (PVV) van uw Kamer aan de Minister van Veiligheid en Justitie over een inbreker die een klacht indient tegen een schietende agent en de reactie daarop van de politieleiding (ingezonden 11 februari 2013) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Naar boven