Vragen van het lid Van Gent (GroenLinks) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht «Wordt de reizigersinformatie beter als de NS het gaat verzorgen?» (ingezonden 9 augustus 2012).

Mededeling van minister Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (Infrastructuur en Milieu) (ontvangen 31 augustus 2012).

Vraag 1

Kent u het bericht «Wordt de reizigersinformatie beter als de NS het gaat verzorgen?»1

Vraag 2

Is het waar dat de formele overdracht van de reizigersinformatie van ProRail naar de NS opnieuw wordt uitgesteld? Zo ja, wanneer verwacht u dat dit wel het geval is?

Vraag 3

Is het waar dat derden de overdracht van reizigersinformatie bij de NMa aanhangig hebben gemaakt? Zo ja, kunt u aangeven welke partijen dat zijn?

Vraag 4

Welke consequenties voor de reiziger kan het uitstellen van de overdracht van reizigersinformatie hebben?

Vraag 5

Kunt u aangeven hoe de kwaliteit van de reizigersinformatie zich heeft ontwikkeld sinds NS daar sinds augustus 2011 informeel verantwoordelijk voor is?

Vraag 6

Kunt u aangeven in hoeverre de daadwerkelijke overdracht van reizigersinformatie, vooruitlopend op de definitieve overdracht, nu al heeft plaatsgevonden en hoe de concrete taakverdeling tussen ProRail, NS en andere vervoerders er op dit moment uitziet?

Vraag 7

Kunt u bevestigen dat er een conflict is tussen NS en andere vervoerders over de reizigersinformatie? Zo ja, op welke wijze heeft u bemoeienis met het beslechten van dat conflict?

Vraag 8

Houdt u onverkort vast aan uw standpunt dat de reizigersinformatie overgedragen moet worden van ProRail aan NS? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Op 10 juli 2012 ontving ik Kamervragen van lid Haverkamp over reisinformatie en de NMa op 9 augustus 2012 heb ik van lid Van Gent vragen over hetzelfde onderwerp gekregen. De eerste fase van het onderzoek van de NMa is in de afrondende fase en hiertoe worden nog gesprekken gevoerd met de betrokken partijen. Ik wil de uitkomsten van het onderzoek van de NMa kunnen meenemen in de beantwoording van deze vragen. Dat maakt dat ik niet in staat ben om de vragen binnen de gestelde termijnen te beantwoorden.

Naar boven