Vragen van het lid Kuiken (PvdA) aan de minister van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat verbreding van de A9 overbodig is (ingezonden 14 augustus 2012).

Mededeling van minister Schultz van Haegen-Maas Geesteranus (Infrastructuur en Milieu) (ontvangen 28 augustus 2012).

Vraag 1

Kunt u toelichten waardoor de afname van het autoverkeer op de A9 wordt veroorzaakt en hoelang die afnemende trend al gaande is?1

Vraag 2

Kunt u toelichten waardoor u van mening bent dat op termijn de verbreding van de A9 van vier naar tien banen noodzakelijk is, op welke ramingen u zich baseert en in hoeverre deze ramingen nog overeenkomen met de huidige verkeersaantallen en economische groei?

Vraag 3

Kunt u aangeven en toelichten wanneer de omvang van het autoverkeer op de A9 weer op dusdanig niveau is, dat verbreding zoals voorgenomen, absoluut noodzakelijk is? Kunt u aangeven op welke data u uw antwoord baseert?

Vraag 4

Bent u bereid om het CPB een nieuw onderzoek te laten verrichten naar de kosten en opbrengsten van uitbreiding van de A9 in de vorm van een Kosten-Baten Analyse?

Vraag 5

Bent u bereid om bij het CPB op korte termijn te bespreken op welke termijn een second opinion door het CPB of een «quick scan» gereed kunnen zijn? Kunt u toelichten waarom u dat wel of niet bereid bent te doen?

Vraag 6

Kunt u toelichten waarom er in het nieuwe plan voor de passage bij Amsterdam Zuidoost gekozen is voor minder weefvakken en een minder diepe ligging? Kunt u tevens de gevolgen aangeven die deze verandering in de plannen hebben op de doorstroming, de leefomgeving en de ontsluiting van Amsterdam Zuidoost?

Mededeling

Op 14 augustus ontving ik Kamervragen van het lid Kuiken (PvdA) over het bericht in Trouw «Wegverbreding leeglopende A9 stuit op kritiek».

Deze vragen dienen ter aanvulling op de vragen van het lid van Gent, en deze wil ik dan ook in samenhang beantwoorden. Omdat ik voor beantwoording van vragen van het lid van Gent meer tijd nodig heb dan de standaardtermijn zal dat voor deze vragen ook gelden.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Naar boven