Vragen van de leden Fritsma en Wilders (beiden PVV) aan de minister voor Immigratie, Integratie en Asiel over de zoveelste gekkigheden van Eurocommissaris Malmström inzake immigratie (ingezonden 17 juli 2012).

Antwoord van minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) (ontvangen 30 juli 2012).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht1 dat Eurocommissaris Malmström pleit voor veel meer immigratie naar Europa en er blijkbaar van overtuigd is dat «Europese burgers net zo denken als zijzelf»?

Antwoord

Ja

Vraag 2

Deelt u de mening dat deze eurocommissaris die de weg al kwijt was, nu helemaal is losgeslagen van de rede en de werkelijkheid en onmiddellijk dient af te treden? Zo nee, waarom niet?

Antwoord

De leden van de Europese Commissie hebben onder het EU-verdrag (artikel 17, lid 3) hun eigen, onafhankelijke verantwoordelijkheden en ook het recht om hun opvattingen in die context uit te dragen.

Vraag 3

Deelt u de mening dat nu eens te meer duidelijk is dat Nederland geen seconde langer afhankelijk moet zijn van de ongekozen Brusselse bureaucraten en uit de EU moet stappen, zodat we weer baas worden over onze eigen grenzen? Zo nee, waarom niet?

Antwoord

Het kabinet acht blijvende betrokkenheid bij het Europese proces in het directe belang van Nederlandse burgers en bedrijven.

Naar boven