Vragen van de leden Jadnanansing en Kuiken (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over problemen bij de opleiding tot ambulancebroeder (ingezonden 5 juli 2012).

Mededeling van minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 17 juli 2012).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Studie medisch hulpverlener op losse schroeven»?1

Vraag 2

Hoe kan het dat een sector om een bepaalde opleiding vraagt en vervolgens geen stageplaatsen kan of wil aanbieden?

Vraag 3

Deelt u de mening dat de student nu de dupe wordt en het tekort aan medisch hulpverleners niet slinkt en dat deze situatie ongewenst is? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat gaat u doen om dit probleem voor de student zo snel mogelijk op te lossen?

Mededeling

De vragen van de Kamerleden Jadnanansing (PvdA) en Kuiken (PvdA) over problemen bij de opleiding tot ambulancebroeder (2012Z13925) kunnen tot mijn spijt niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord.

De reden van het uitstel is dat voor de beantwoording van de vragen ook aan externen advies is gevraagd. Vanwege het zomerreces is beantwoording op korte termijn niet mogelijk.

Ik zal u zo spoedig mogelijk de antwoorden op de kamervragen doen toekomen. Ik zend u deze brief mede namens mijn collega de heer Zijlstra, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


X Noot
1

de Volkskrant, 5 juli 2012.

Naar boven