Vragen van het lid van Nieuwenhuizen-Wijbenga (VVD) aan de minister voor Immigratie, Integratie en Asiel over het bericht dat de marechaussee bijna de helft van de illegalen laat lopen (ingezonden 5 april 2012).

Mededeling van minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) (ontvangen 27 april 2012).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht dat de marechaussee bij grenscontroles bijna de helft van alle illegalen weer laat lopen?1

Vraag 2

Is het waar dat de marechaussee van 45% van de illegalen niet weet wat er verder met hen is gebeurd? Zo ja, wat is de reden hiervan?

Vraag 3

Is het waar dat er geen acties ondernomen zijn tegen de 361 illegalen die het land moesten verlaten? Deelt u de mening dat dit onwenselijk is?

Vraag 4

Is het waar dat van 332 illegalen verder helemaal niets bekend is?

Vraag 5

Zijn er bij de in de vragen 2, 3, 4 genoemde illegalen ook criminelen aangetroffen? Zo ja, hoe is hier rekening mee gehouden in de vervolgprocedure?

Vraag 6

Deelt u de mening dat bij de genoemde opgepakte illegalen effectief terugkeerbeleid voorop moet staan en dat dit per categorie inzichtelijk moet zijn?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het lid Van Nieuwenhuizen-Wijbenga (VVD) aan de minister voor Immigratie, Integratie en Asiel over het bericht dat de marechaussee bijna de helft van de illegalen laat lopen (ingezonden 5 april 2012), deel ik u mee dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De oorzaak hiervan is dat nog niet alle gegevens zijn verkregen die voor de beantwoording nodig zijn.

Beantwoording zal plaatsvinden zodra alle informatie is verkregen.

Naar boven