Vragen van het lid Bontes (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de ontvoering van een negenjarig meisje (ingezonden 3 april 2012).

Mededeling van staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 24 april 2012).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «Getouwtrek om 9-jarige dochter»?1

Vraag 2

Zijn er door de Nederlandse Centrale Autoriteit stappen ondernomen om het kind naar Nederland terug te geleiden? Zo nee, waarom niet? Bent u bereid maatregelen te nemen tegen de Centrale Autoriteit indien blijkt dat er ernstige fouten in de teruggeleidingsprocedure zijn gemaakt? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Zijn er strafrechtelijke maatregelen genomen tegen de moeder, die zich schuldig heeft gemaakt aan internationale kinderontvoering? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke stappen zijn er ondernomen door politie en justitie en welke stappen zullen nog volgen?

Vraag 4

Is het waar dat de uitspraak van de Nederlandse rechter en de Oostenrijkse rechter elkaar hebben gekruist? Zo ja, bent u bereid contact op te nemen met de Oostenrijkse Centrale Autoriteit om duidelijkheid te scheppen in deze ontvoeringszaak?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Bontes (PVV) van uw Kamer aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de ontvoering van een negenjarig meisje (ingezonden 3 april 2012) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

«Getouwtrek om 9-jarige dochter», Rotterdams Dagblad, 2 april 2012.

Naar boven