Vragen van het lid Driessen (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over gesubsidieerde spookcursussen in Amsterdam (ingezonden 27 februari 2012).

Mededeling van minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 3 april 2012).

Vraag 1

Kent u het bericht «Amsterdam subsidieert spookcursus»?1

Vraag 2

Is het waar dat het Haagse adviesbureau B&A Groep miljoenen euro's subsidie van de gemeente Amsterdam ontvangt voor het organiseren van activiteiten die soms nooit plaatsvinden?

Vraag 3

Deelt u de mening dat het treurig is dat de gemeente Amsterdam jaarlijks € 3,5 mln. belastinggeld verspilt aan onder andere gesubsidieerde theedrinksessies, naaicursussen en Arabische les?

Vraag 4

Is het waar dat een van de aandeelhouders van de B& A Groep – de heer Kamps, tevens kroonlid van de SER en een van de opstellers van het PvdA-verkiezingsprogramma – een rijkssubsidie ter hoogte van € 3 mln. heeft gegund aan de stichting De Werkschool, een stichting waarvan hij zelf voorzitter is?

Vraag 5

Hoe beoordeelt u het bovenstaande? Welke maatregelen bent u voornemens te treffen?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het lid Driessen (PVV), aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over gesubsidieerde spookcursussen in Amsterdam (kenmerk 2012Z3470), deel ik u mee dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De oorzaak hiervan is dat nog niet alle gegevens zijn verkregen die voor de beantwoording nodig zijn.


X Noot
1

De Telegraaf, 24 februari 2012.

Naar boven