Vragen van de leden Brinkman (PVV) en Cörüz (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het artikel «Gemeente Haren verscheurde parkeerboetes van gezagsdragers» (ingezonden 17 februari 2012).

Mededeling van minister Spies (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 12 maart 2012).

Vraag 1

Kent u het artikel «Gemeente Haren verscheurde parkeerboetes van gezagsdragers»?1

Vraag 2

Kunt u aangeven hoeveel personen de afgelopen 12 jaren misbruik hebben gemaakt van deze onverkwikkelijke toestand en om hoeveel geld het in totaal zou gaan?

Vraag 3

Bent u bereid een onderzoek naar de integriteit van de Gemeente Haren bij het bureau Bing te initiëren?

Vraag 4

Deelt u de mening dat alle daders alsnog de betreffende boetes moeten betalen en, indien mogelijk, disciplinair of strafrechtelijk moeten worden gestraft?

Vraag 5

Is bij u bekend of er gemeenten zijn waar zich soortgelijke misstanden hebben voorgedaan? Zo ja welke gemeenten zijn dat en hoe is dit in die gemeenten afgehandeld?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van de leden Brinkman en Cörüz over het artikel «Gemeente Haren verscheurde parkeerboetes van gezagsdragers»met als kenmerk 2012Z03113, ingezonden op 17 februari 2012, deel ik mee dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De reden hiervoor is dat voor de beantwoording nog niet voldoende informatie kon worden ingewonnen.


X Noot
1

Dagblad De Volkskrant, pagina 13 d.d. 11 februari 2012.

Naar boven