Vragen van het lid Gesthuizen (SP) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het op non-actief stellen van een klokkenluider binnen het gevangeniswezen (ingezonden 14 december 2011).

Mededeling van staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 9 januari 2012).

Vraag 1

Is het waar dat een afdelingshoofd van de penitentiaire inrichting Zwolle op non-actief is gesteld?1

Vraag 2

Wat is hiervan de reden? Heeft het naar buiten brengen van de gang van zaken in de penitentiaire inrichting Zwolle hier iets mee te maken? Kunt u uw antwoord toelichten?

Vraag 3

Welke gevolgen heeft het bekend maken van de identiteit van de betrokkene door het ministerie? Welke verantwoordelijkheid neemt het ministerie hiervoor?

Vraag 4

Beschouwt u dit afdelingshoofd als klokkenluider? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke wijze wordt deze klokkenluider bescherming geboden?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Gesthuizen (SP) van uw Kamer aan de Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie over het op non-actief stellen van een klokkenluider binnen het gevangeniswezen (ingezonden 14 december 2011) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

«Klokkenluider op non-actief», Telegraaf, 13 december 2011.

Naar boven