Vragen van het lid Van Klaveren (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het verstoren van het Sinterklaasfeest door straattuig (ingezonden 8 december 2011).

Mededeling van minister Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) (ontvangen 22 december 2011).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel «Sinterklaas en Zwarte Piet bekogeld door reljeugd»?1

Vraag 2

Deelt u de visie dat het openlijk vieren van het Sinterklaasfeest, in wijken waar veel Marokkanen wonen, de laatste jaren onder druk staat als gevolg van geweld, diefstal en het verwijderen van christelijke symboliek? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Welke maatregelen bent u voornemens te treffen ten einde te voorkomen dat tuig het openlijk vieren van Sinterklaas onmogelijk maakt?

Vraag 4

Bent u zich ervan bewust dat dit het zoveelste voorbeeld is van Marokkaans tuig dat typisch Nederlandse (kinder)feesten verstoort en dat veel Nederlanders dit spuugzat beginnen te worden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Kunt u een overzicht geven van de plaatsen waar zich vanaf 2008 tot en met 2011 gewelddadige incidenten hebben voorgedaan bij de viering van zowel het Sinterklaasfeest als Sint Maarten? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mee, mede namens de minister van Veiligheid en Justitie, dat de kamervragen van het lid Van Klaveren (PVV) over het verstoren van het Sinterklaasfeest door straattuig, helaas niet binnen de gestelde termijn kunnen worden beantwoord. De kamervragen zijn ingezonden op 8 december 2011 met als kenmerk 2011Z25612. Voor de beantwoording van deze kamervragen is nog niet alle noodzakelijke informatie voorhanden. Ik zal u de beantwoording zo snel mogelijk doen toekomen.


X Noot
1

Elsevier, 7 december 2011.

Naar boven