Vragen van het lid Van Klaveren (PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Veiligheid en Justitie over de honderden eerwraken in de politieregio's Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam Rijnmond (ingezonden 29 juli 2011).

Mededeling van minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 19 augustus 2011).

Vraag 1

Bent u bekend met het artikel «Jaarlijks honderden eerwraken in regio»?1

Vraag 2

In hoeverre is de op dinsdag 26 juli 2011 in brand gestoken vrouw uit Delft slachtoffer van eerwraak geworden?

Vraag 3

Is het waar dat de politiekorpsen Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam Rijnmond honderden keren per jaar te maken krijgen met gevallen van eerwraak? Wat zijn de precieze cijfers, ook van de andere politiekorpsen?

Vraag 4

Ziet u een relatie tussen de enorme groei van de islamitische gemeenschap in Nederland de afgelopen decennia en het probleem van eerwraak? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Welke concrete maatregelen gaat u treffen om het probleem van import van eerwraak zo snel mogelijk op te lossen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de Kamervragen van het lid Van Klaveren (PVV) over de honderden eerwraken in de politieregio's Haaglanden, Zuid-Holland-Zuid en Rotterdam Rijnmond, helaas niet binnen de gestelde termijn kunnen worden beantwoord, omdat een deel van de benodigde informatie nog ontbreekt. De Kamervragen zijn op 29 juli ingezonden. Ik zal uw Kamer de beantwoording zo spoedig mogelijk doen toekomen.


X Noot
1

Telegraaf, 28 juli 2011.

Naar boven