Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de opvang van slachtoffers van mensenhandel (ingezonden 7 april 2011).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), mede namens de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ontvangen 28 april 2011).

Vraag 1

Kent u het bericht «Te weinig bedden voor slachtoffers mensenhandel»?1

Vraag 2

Zijn de feiten zoals die in het genoemde bericht staan waar? Zo nee, welke feiten kloppen dan niet? Zo ja, deelt u dan de mening dat de wijze waarop er met slachtoffers van mensenhandel wordt omgegaan tekort schiet? Wat gaat u hieraan doen?

Vraag 3

Wie is er verantwoordelijk voor de organisatie van de opvang van slachtoffers van mensenhandel? Maakt het daarbij uit of dit slachtoffers van mensenhandel zijn uit de prostitutie of uit vormen van uitbuiting?

Vraag 4

Wie is er verantwoordelijk voor de financiering van de opvang van slachtoffers van mensenhandel? Maakt het daarbij uit of dit slachtoffers van mensenhandel zijn uit de prostitutie of uit vormen van uitbuiting?

Vraag 5

Welke mogelijkheden ziet u om voor de financiering van de opvang van slachtoffers van mensenhandel de plegers van mensenhandel aan te spreken?  Kan dit via andere wegen dan het strafrecht? Zo ja, welke en hoe gaat u die aanwenden?

Vraag 6

Acht u de kans groot dat vanwege de intensievere opsporing van mensenhandel er een grotere capaciteit voor opvang nodig zal zijn? Zo ja, hoe groot en hoeveel extra opvangplaatsen zullen er naar schatting nodig zijn? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Hierbij deel ik u mee, mede namens de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat de schriftelijke vragen van de leden Gesthuizen (SP) en Arib (PvdA) over het gebrek aan opvang van slachtoffers van mensenhandel (beiden ingezonden 7 april 2011) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Trouw, 5 april 2011.

Naar boven