Vragen van de leden Van Klaveren en De Mos (beiden PVV) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht dat ADO-spelers het lied «We gaan op jodenjacht» na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax hebben gezongen (ingezonden 24 maart 2011).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), mede namens de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ontvangen 15 april 2011).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «ADO-spelers misdragen zich: We gaan op jodenjacht»?1

Vraag 2

Deelt u de visie dat het oproepen op jodenjacht te gaan te allen tijde walgelijk is en ook als zodanig bestempeld dient te worden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Welke concrete maatregelen denkt u, in overleg met de KNVB, te gaan nemen om dergelijke antisemitische uitlatingen in het betaalde voetbal voortaan tegen te gaan?

Mededeling

Hierbij bericht ik u, mede namens de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat de schriftelijke vragen van de leden Van Klaveren en de Mos (beiden PVV) over het bericht dat ADO-spelers het lied «We gaan op jodenjacht» na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax hebben gezongen (ingezonden 24 maart 2011) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie ontvangen is.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Elsevier, 21 maart 2011.

Naar boven