Vragen van de leden Jacobi en Klijnsma (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het rapport Hoekstra (ingezonden 24 februari 2011).

Antwoord van minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart , mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) (ontvangen 18 maart 2011).

Vraag 1

Kent u het bericht over de klacht van de Friese gedeputeerde De Vries over het nog steeds niet openbaar maken van het rapport van de commissie-Hoekstra?1

Antwoord 1

Ja.

Vraag 2, 3, 4

Waarom is het rapport van de commissie Hoekstra nog steeds niet openbaar?

Waarom duurt dit openbaar maken zo lang? Kunt u bevestigen dat het rapport in november 2010 klaar zou zijn?

Wanneer maakt u dit rapport van de commissie-Hoekstra openbaar?

Antwoord 2, 3, 4

Inmiddels is het rapport op 3 maart 2011 overhandigd. Het rapport is uw Kamer op 9 maart toegestuurd en openbaar gemaakt.

Daarnaast ontvangt u nog voor de zomer de kabinetsreactie op het rapport van de stuurgroep decentralisatie Friese taal van Rijk naar de provincie Fryslân én het rapport van de Onderwijsinspectie over het Fries2.


X Noot
1

Omrop Fryslan, 23 februari 2011.

X Noot
2

Tussen wens en werkelijkheid – De kwaliteit van het vak Fries in basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Fryslân', uw Kamer toegestuurd op 24 november 2010.

Naar boven