Vragen van het lid Dibi (GroenLinks) aan de minister voor Immigratie en Asiel over de voorgenomen uitzetting van de heer Mopidi naar Libië (ingezonden 25 februari 2011).

Mededeling van minister Leers (Immigratie en Asiel) (ontvangen 17 maart 2011).

Vraag 1

Kent u het bericht dat de heer Mopidi naar Libië zal worden uitgezet zodra zijn reisdocumenten rond zijn? Zo ja, klopt dit bericht?1

Vraag 2

Kunt u uiteenzetten wat de veiligheidssituatie op dit moment is in Tripoli? Deelt u de mening dat te verwachten valt dat de heer Mopidi teruggestuurd zal worden naar een levensbedreigende situatie aldaar? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Bent u bereid om zijn uitzettingsprocedure, en die van anderen in vergelijkbare omstandigheden, ogenblikkelijk op te schorten, in afwachting van een stabilisering van de plaatselijke omstandigheden? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Bent u bereid om geen onomkeerbare stappen te ondernemen totdat deze vragen per ommegaande beantwoord zijn?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het kamerlid Dibi (GroenLinks) over de voorgenomen uitzetting van de heer Mopidi naar Libië, die werden ingezonden op 25 februari 2011, deel ik u mee dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De oorzaak hiervan is dat nog niet alle gegevens zijn verkregen die voor de beantwoording nodig zijn.

Beantwoording zal plaatsvinden zodra alle informatie is verkregen.


X Noot
1

DNU.nl, «Advocaat luidt noodklok over uitzetting Libiër», 23 februari 2011.

Naar boven