Vragen van de leden Hennis-Plasschaert, Taverne en Van der Steur (allen VVD) aan de minister van Veiligheid en Justitie over inbeslagname servers door Stichting Brein (ingezonden 23 februari 2011).

Mededeling van staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 11 maart 2011).

Vraag 1

Kent u het bericht «Inbeslagname servers door Brein illegaal»?1

Vraag 2

Klopt het dat Stichting Brein servers in beslag heeft genomen zonder gerechtelijk bevel?

Vraag 3

Klopt het dat Stichting Brein zich vervolgens toegang heeft verschaft tot de servers, en dus ook de privé- en zakelijke administratie van de servereigenaar en alle content die voor derden op de servers stond?

Vraag 4

Klopt het dat Stichting Brein afgifte van de servers op basis van de auteurswet heeft gevorderd? Is Stichting Brein hiertoe bevoegd? Zo ja, waarom? Zo nee, welke maatregelen zal u in deze nemen?

Vraag 5

Bent u van mening dat met de Stichting Brein met deze handelswijze zich schuldig maakt aan een vorm van eigenrichting en bovendien de privacy van anderen schendt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke maatregelen bent u voornemens te nemen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijk gestelde vragen van de leden Hennis-Plasschaert, Taverne, Van der Steur en Gesthuizen van uw Kamer, over de inbeslagname van servers door Stichting BREIN ingezonden op 23 en 24 februari 2011, niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

http://www.bright.nl/inbeslagname-servers-door-brein- illegaal?utm_source=feedburner&

utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+brightmagazine+%28B+R+I+G+H+T+-

+innovative+lifestyle%29

Naar boven