Vragen van het lid Berndsen (D66) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het onderzoeken van de effecten van geweld op hulpverleners (ingezonden 4 februari 2011).

Mededeling van minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 25 februari 2011).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het artikel «Politieverdriet», waarin wordt gesproken over post traumatische stressstoornis (PTSS) bij politiemensen?1

Vraag 2

Herinnert u zich het verzoek, gedaan tijdens het interpellatiedebat van 25 januari 2011, om een onderzoek naar de effecten van geweld tegen hulpverleners te ondersteunen?

Vraag 3

Bent u voornemens om niet alleen bij de politie maar voor alle hulpverleners een onderzoek naar de aard, omvang en gevolgen van PTSS te laten uitvoeren?

Vraag 4

Deelt u de opvatting dat de opvang en bijstand van hulpverleners met PTSS een duidelijke invulling en structurele verankering behoeft? Zo ja, hoe gaat u dit vormgeven?

Vraag 5

Bent u bereid om de opvang en bijstand van hulpverleners met PTSS bij wet te regelen?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het lid Berndsen (D66) over het onderzoeken van de effecten van geweld op hulpverleners (ingezonden 4 februari 2011), deel ik u, mede namens mijn ambtgenoot van Veiligheid en Justitie, mee dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De oorzaak hiervan is dat nog niet alle gegevens zijn verkregen.

De vragen zijn gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie, maar omdat het onderwerp op mijn beleidsterrein ligt, neem ik de beantwoording op mij.

Beantwoording zal plaatsvinden zodra alle informatie is ontvangen.


X Noot
1

NRC, 29 januari 2011.

Naar boven