Vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over «Verklaringen omtrent Gedrag» (VOG’s) voor jongeren en werk (ingezonden 25 januari 2011).

Mededeling van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) (ontvangen 18 februari 2011).

Vraag 1

Wat is uw reactie op het de geconstateerde problemen rond de «Verklaringen omtrent Gedrag» zoals die kunnen ontstaan bij het doen van een stage of werk door jongeren12

Vraag 2

Hoe weegt u het dilemma dat jong-volwassenen die een misstap hebben begaan worden beperkt, om na hun straf, een normaal arbeidsleven op te bouwen, ook wanneer het gaat over relatief kleinere vergrijpen?

Vraag 3

Ziet u mogelijkheden om aan dit dilemma het hoofd te bieden? Hoe kunt u werkgevers stimuleren om ook jongeren met een «verleden» aan een stage of werk te helpen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Van der Ham (D66) van uw Kamer, aan de Minister van Veiligheid en Justitie, over Verklaring Omtrent Gedrag voor jongeren en werk (ingezonden 25 januari 2011) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen. Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Trouw, «Jongeren uitgesloten om verklaring gedrag», 21 januari 2011.

X Noot
2

Ombudsman.nl, 21 januari 2011.

Naar boven