Vragen van lid De Boer (VVD) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de hoogte van gemeentelijke bouwleges (ingezonden 18 augustus 2010).

Mededeling van staatssecretaris Bijleveld-Schouten (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), mede namens de ministers voor Wonen, Wijken en Integratie en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (ontvangen 16 september 2010).

Vraag 1

Kent u het artikel «Maximumtarief bouwleges nog ver weg» en het onderzoek naar de hoogte van de bouwleges van de Vereniging Eigen Huis?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat de verschillen in bouwleges tussen gemeenten groot zijn, en dat leges waren bedoeld om de kosten die gemeenten maken te dekken en niet om bijvoorbeeld de gemeentebegroting sluitend te maken?

Vraag 3

Bent u bereid te onderzoeken waarom de verschillen in leges zo groot zijn en hierop aktie te ondernemen door bijvoorbeeld het instellen van toezicht? Zo nee, waarom niet?

Vraag 4

Deelt u de mening dat gemeenteraden hier veel strenger op toe zouden moeten zien? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Naar aanleiding van de vragen van de leden Karabulut en Van Raak (SP) en de aanvulling daarop van het lid De Boer (VVD), die werden ingezonden op respectievelijk 17 en 18 augustus deel ik u (mede namens de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de minister van VROM) mee, dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn van 3 weken te beantwoorden. De reden hiervan is dat de interdepartementale afstemming meer tijd vergt.


XNoot
1

Financieele Dagblad, 17 augustus 2010.

Naar boven