Vragen van het lid Ulenbelt (SP) aan de minister van Economische Zaken over steun aan strijd tegen ontslagen bij Organon (ingezonden 3 augustus 2010).

Antwoord van minister Van der Hoeven (Economische Zaken), mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ontvangen 15 september 2010) Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2009–2010, nr. 3197.

Vraag 1

Wilt u de Raad van Commissarissen en de Ondernemingsraad van Organon (onder-)steunen in hun strijd tegen de ontslagen bij Organon? Zo neen, waarom niet? Zo ja, waaruit zal die steun bestaan?1

Antwoord 1

De Nederlandse overheid is verantwoordelijk voor het wettelijk kader waarbinnen de raad van commissarissen en de Ondernemingsraad van een bedrijf moeten opereren. De rechter toetst waar nodig of bedrijven zich aan de wettelijke voorschriften houden. De overheid speelt geen rol in de directe contacten tussen een onderneming en haar raad van commissarissen of ondernemingsraad.

Dit staat natuurlijk los van het feit dat ik mij vanuit mijn eigen positie inspan voor het behoud van zoveel mogelijk activiteiten en werkgelegenheid, zoals aangegeven in de Kamerbrief van 20 juli jl. en in de voortgangsrapportage die u gelijktijdig met deze beantwoording ontvangt.


XNoot
1

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7302705/__Commissarissen_tegen_ontslagen_Oss__.html?cid=rss

Naar boven