Vragen van het lid Çörüz (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de beloningen bij de Amsterdamse politietop (ingezonden 23 juni 2010).

Mededeling van minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie) (ontvangen 19 juli 2010).

Vraag 1

Hebt u kennisgenomen van het bericht over de beloningen bij de Amsterdamse politietop?1

Vraag 2

Kloppen de bedragen die in het bericht worden genoemd?

Vraag 3

Herinnert u zich de toezeggingen van uw ambtsvoorganger die in een algemeen overleg van 16 december 2009 heeft toegezegd dat de toelagen en declaraties zouden worden versoberd en dat voor het salaris de Balkenendenorm als maximum zou gelden?

Vraag 4

Hoe verhouden deze toezeggingen zich met de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden in Amsterdam?

Vraag 5

Hoe verklaart u dat de (waarnemend) korpsbeheerder van Amsterdam-Amstelland – de Amstelveense burgemeester Van Zanen – de te hoge salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden wel heeft gemeld bij Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en waarom heeft de voormalige korpsbeheerder Cohen dit klaarblijkelijk nagelaten?

Vraag 6

Zijn er nog andere personen in korpsleidingen die met hun salarissen boven de Balkenendenorm uitkomen? Zo ja, welke zijn dat?

Vraag 7

Bent u bereid, nu blijkt dat de beloningsafspraken met de Kamer niet worden nageleefd, met een aanwijzing te komen? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van het lid Çörüz over de beloningen bij de Amsterdamse politietop met kenmerk 2010Z09722 die werden ingezonden op 23 juni 2010 deel ik u mede dat het niet mogelijk is deze vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden. De oorzaak daarvan is dat nog niet alle gegevens zijn verzameld.

Beantwoording zal plaatsvinden zodra alle relevante informatie is verkregen.


XNoot
1

De Telegraaf, 22 juni 2010.

Naar boven