Vragen van het lid De Mos (PVV) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het bericht «Maleisië dreigt met conflict over hout» (ingezonden 25 juni 2010).

Mededeling van minister Huizinga-Heringa (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) (ingezonden 12 juli 2010).

Vraag 1

Heeft u kennisgenomen van het bericht «Maleisië dreigt met conflict over hout»?1

Vraag 2

Kunt u uitleggen waarom de Nederlandse belastingbetaler moetopdraaien voor de kosten van een bezwaarschriftprocedure van een paar milieuorganisaties, terwijl uw Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) in maart 2010 heeft geoordeeld dat het Maleisische duurzaamheidscertificaat voldoet aan de Nederlandse inkoopcriteria?

Vraag 3

Waarom is het besluit nog niet genomenover toelating van het Maleisische duurzaamheisdscertificaat, terwijl hetzelfde duurzaamheidscertificaat door de ons omringende landen, waaronder Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië, wel goedkeurden?

Vraag 4

Vindt u ook niet dat u met «twee maten meet», indien u in Nederland toestemming geeft voor het kappen van bossen in de gemeente Landgraaf (landingsbaan voor Awacs vliegtuigen) en op het landgoed Amelisweerd (uitbreiding rijksweg A27) en andere landen, die niet door hun hoogste rechtscollege worden terechtgewezen, de toegang tot de Nederlandse overheidsmarkt wilt ontzeggen?

Mededeling

Op 25 juni jl. heb ik Kamervragen ontvangen van uw lid De Mos (PVV) met kenmerk 2010Z09925 over het bericht «Maleisië dreigt met conflict over hout». Hierbij deel ik u mee dat deze vragen niet binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoord kunnen worden. Ik zal u zo spoedig mogelijk de antwoorden op de Kamervragen doen toekomen.


XNoot
1

NRC Handelsblad, 18 juni 2010: «Maleisië dreigt met conflict over hout»

http://www.nrc.nl/economie/article2566198.ece/Maleisie_dreigt_Nederland_met_handelsconflict_over_hardhout

Naar boven