Aanhangsel van de Handelingen

Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden

1793

Vragen van het lid Van Velzen (SP) aan de staatssecretaris van Justitie over het op straat zetten van asielzoekers. (Ingezonden 16 februari 2010)

1

Hoeveel asielzoekers zijn sinds 1 november 2009 (met een treinkaartje respectievelijk zonder treinkaartje) op straat gezet nadat de opvang werd beëindigd?

2

Hoeveel gezinnen met minderjarige kinderen zijn sinds 1 november 2009 op straat gezet nadat de opvang werd beëindigd?

3

Zijn er ook mensen op straat gezet in de koude periodes waarin de temperatuur beneden het vriespunt was? Zo ja, hoeveel mensen betrof dit en waren hier ook gezinnen bij?

4

Hoe verklaart u dat het bij gemeenten beleid is om in koude periodes daklozen van straat te halen en onderdak te bieden en dat asielzoekers in dezelfde periode in de vrieskou op straat worden gezet?

5

Bent u bereid uw beleid aan te passen zodat in periodes met temperaturen onder het vriespunt er geen asielzoekers op straat worden gezet? Zo ja, per wanneer zal dit ingaan? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

Mededeling van minister Hirsch Ballin (Justitie) (ontvangen 5 maart 2010)

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van het lid Van Velzen (SP) van uw Kamer over het op straat zetten van asielzoekers, ingezonden op 16 februari 2010, niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord omdat nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Zodra de desbetreffende informatie beschikbaar is, zal ik uw Kamer zo spoedig mogelijk berichten.

Naar boven