Aanhangsel van de Handelingen

Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden

1111

Vragen van het lid Irrgang (SP) aan de minister van Financiën over mogelijk ingrijpen van de Nederlandsche Bank bij ABN Amro. (Ingezonden 11 januari 2008)

1

Herinnert u zich uw antwoord op mijn vragen d.d. 14 december jl.1 over mogelijk ingrijpen van de Nederlandsche Bank bij ABN Amro?

2

Kunt u alsnog aangeven of het waar is dat TCI heeft gedreigd met een schadeclaim als er geen toestemming zou worden gegeven voor opsplitsing? Zo ja, hoeveel bedroeg deze schadeclaim?

Antwoord

Antwoord van minister Bos (Financiën). (Ontvangen 23 januari 2008)

1

Ja.

2

TCI heeft zich in haar brief van 15 augustus 2007 op het standpunt gesteld dat zij niet zou accepteren dat de vvgb-aanvraag van het consortium op onjuiste gronden geweigerd zou worden en dat, als de overheid zich niet aan de wet zou houden, zij juridische maatregelen zou nemen waaronder het indienen van een schadeclaim. Volgens TCI zou het mogelijke totale schadebedrag van de betrokkenen, indien de overheid onrechtmatig zou handelen, op basis van de beurskoersen ten tijde van het schrijven van de brief, kunnen oplopen tot € 10 miljard.


XNoot
1

 Aanhangsel Handelingen, nr. 916, Vergaderjaar 2007–2008.

Naar boven