Wijziging van de regeling van de Minister van Financiën tot vaststelling voor 2010 van de maatstaven, bedragen, bandbreedtes, verdeelsleutels en tarieven Besluit bekostiging financieel toezicht (Stcrt. 2010, 11809)

21 december 2010

Nr. FM/2010/24039 M

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 1:40 van de Wet op het financieel toezicht en de artikelen 5, 7, tweede lid, en 11 van het Besluit bekostiging financieel toezicht;

Besluit:

ARTIKEL I

De regeling van de Minister van Financiën tot vaststelling voor 2010 van de maatstaven, bedragen, bandbreedtes, verdeelsleutels en tarieven Besluit bekostiging financieel toezicht (Stcrt. 2010, 11809) wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

Onderdeel j komt te luiden:

  • j. in Nederland gevestigde financiële ondernemingen als bedoeld in artikel 8, eerste lid, onderdeel g, onder 10°, van het besluit die ingevolge artikel 2:97, eerste lid, van de wet beleggingsdiensten mogen verlenen of beleggingsactiviteiten mogen verrichten: het aantal effectenrekeningen bij of in beheer bij die instellingen.

B

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel n komt te luiden:

  • n. € 11.370 voor in Nederland gevestigde financiële ondernemingen als bedoeld in artikel 8, eerste lid, onderdeel g, onder 10°, van het besluit die ingevolge artikel 2:97, eerste lid, van de wet beleggingsdiensten mogen verlenen of beleggingsactiviteiten mogen verrichten;.

2. Onderdeel p komt te luiden:

  • p. € 1.200 voor uitgevende instellingen als bedoeld in artikel 8, eerste lid, onderdeel i, onder 1°, van het besluit;.

3. Na onderdeel s wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • sa. € 2.350 voor uitgevende instellingen als bedoeld in artikel 8, eerste lid, onderdeel i, onder 3°, van het besluit;.

4. In onderdelen t en u wordt de zinsnede ‘onder 3°’ vervangen door: onder 4°.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

De wijzigingen houden verband met de recente wijziging van het Besluit bekostiging financieel toezicht (Bbft).

De wijziging in onderdeel A en de eerste wijziging in onderdeel B vloeien voort uit de wijziging van artikel 8, eerste lid, onderdeel g, onder 10°, Bbft.

De tweede, derde en vierde wijziging in onderdeel B hangen samen met de wijziging van artikel 8, eerste lid, onderdeel i, Bbft. In het nieuwe onderdeel sa is een tarief ingevoerd voor het algemeen verkrijgbaar stellen en deponeren van financiële verslaggeving en tussentijdse verklaringen op basis van de Wet op het financieel toezicht.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven